IEMT (Integral Eye Movement Therapy)

 

Dit is een  therapie die een snelle en effectieve manier heeft om van negatieve gevoelens af te komen. Soms zit je met emoties of gevoelens die je niet in taal uit kunt leggen. Bij IEMT levert dat geen probleem op want je kunt toch geholpen worden om deze negatieve gevoelens of emoties uit je systeem te kunnen laten verdwijnen. Dit alles met behulp van oogbewegingen.

Door oogbewegingen te maken die je aangegeven worden komen er nieuwe verbindingen op neurologisch niveau.

 

Dit alles is van toepassing bij belemmerende overtuigingen, vastgezette emoties, een negatief zelfbeeld of een slecht beeld van je eigen identiteit.

 

Deze therapie helpt je, bij problemen, gevoelens en emoties waar je mogelijk al jaren mee loopt, om daar nu mee af te rekenen voor eens en altijd.

 

Als kind leer je jezelf of worden er door  je omgeving een aantal handelingen aangeleerd. Later zal/zullen deze handeling(en) zo automatisch gedaan worden dat je er niet meer bij na hoeft te denken. (automatisch handelen) Later zul je datgene wat je geleerd hebt ook mee nemen in heel veel andere situaties. Je zult al je kennis en herinneringen inzetten om deze handelingen(en) de rest van je leven uit te kunnen voeren. Als je deze handelingen niet in je brein op zou slaan zou je iedere dag alles opnieuw moeten leren. Dat is ondenkbaar. Maar daar waar het om handelingen gaat werkt het hetzelfde als bij onze emoties. Onze belevingswereld die je in eerder opgedane situaties opgedaan hebt zul je automatisch meenemen in latere ervaringen.

 

Denk je maar eens in dat je als klein kind geleerd hebt om niet op te vallen omdat jij anders overal de schuld van kreeg (of erger) en te horen kreeg dat je vooral moest zwijgen dan zul je de rest van je leven je op de achtergrond houden om niet op te vallen. Maar omdat dit als volwassene niet heel erg handig is in veel situaties, kun je dit doorbreken met IEMT.

 

Bovenstaande kun je op iedere jou eigen (on)gewenste situatie toepassen.

 

Dus ook op het brein is van toepassing:

 

Wat heb je geleerd

 

Je hebt deze handelingen jezelf eigen gemaakt

 

Je zult deze handelingen automatisch uitvoeren

 

Maak nu gebruik van de mogelijkheid van je eigen valkuil af te komen.